Холодильна шафа для ресторану. На що потрібно звернути увагу?

Холодильна шафа для ресторану. На що звернути увагу?
Свіжість продуктів є основою будь-ресторанного бізнесу. Питання правильного зберігання продуктів вирішується придбанням якісного холодильного обладнання. При цьому для ресторатора важливо не тільки придбати якісний холодильна шафа, але і при цьому максимально ефективно використовувати площу кухні в закладі. При виборі холодильного шафи в першу чергу визначитися з необхідним обсягом.
Обсяг слід підбирати залежно від споживання тих чи інших продуктів. Так само серед нюансів які можуть вплинути на вибір тієї або іншої моделі холодильного шафи варто відзначити ширину, шафи, кількість секцій. Не варто також залишати без уваги можливі зміни в асортименті страв у закладі.
При плануванні розміщення професійного обладнання на кухні важливо враховувати думку кухарів. Навіть така дрібниця як двері професійного холодильника може створювати незручність для кухарів в робочій метушні. Двері можуть бути як глухі, так і прозорі.
На користь прозорих дверей каже можливість побачити де знаходиться той чи інший продукт, ще до того як кухар відкрив дверцята. Так само холодильна шафа з прозорою двері. часто набувають для розміщення в барною зоні. У таких холодильниках розміщують газовані напої і соки
А от професійний холодильник з глухою дверима може похвалитися більш високим рівнем теплоізоляції, що в свою чергу позитивно впливає на рівень їх енергетичної економічності. Що стосується розташування, то ми радимо розміщувати холодильник на початку виробничої лінії. Так само ефективного функціонування кухні ресторану в цілому, ми рекомендуємо купити шафа шокової заморозки продуктів
Шокове заморожування продуктів
Основна перевага шокової заморозки це можливість охолодити продукт більш ніж до -15 за дуже короткий термін. При цьому продукти які пкоторые піддаються такому охолодження зберігають корисні властивості і смакові якості. В Україні більшість рестораторів рано чи пізно приходять до рішення купити шафа шокової заморозки, і надовго запастися різними продуктами. Найбільш використовуваними є 2 типи апаратів для шокового заморожування : бласт-чиллери і бласт-фризери . Чиллери призначені для швидкісного охолодження продуктів. Фризери крім охолодження продуктів можуть так само заморожувати його. Апарат шокової заморозки може мати різні розміри, тому перш ніж купити шокер для продуктів, важливо визначитися з об'ємом камери якої буде достатньо, для того що б задовольнити потреби вашого закладу. Обсяг такої шафи є одним з тих факторів, від яких залежить ціна шафи шокової заморозки
Товарне сусідство
Товарне сусідство так само не варто скидати з рахунків. Ті чи інші продукти повинні зберігатися при різних режимах зберігання. В ідеалі буде не зайвим придбати кілька холодильних шаф, це дозволить Вам якщо не уникнути проблем з товарним сусідством, то хоча б мінімізувати їх. Якщо можливості придбати кілька холодильників немає, то деякі прості поради допоможуть Вам правильно організувати розміщення всередині камери шафи
-
На верхній полиці краще зберігати продукти в прозорих контейнерах
-
· Друга і третя полиця відмінно підійдуть для соусів, спецій і продуктів яких зберігаються в банках
-
· Продукти готові до вживання обов'язково повинні знаходитися вище напівфабрикатів.
-
· Зберігання продуктів в закритих контейнерах запобігти забрудненню полиць в холодильнику і поширення запахів
Компанія "Сервіс-Корал" понад 20 років рааботает у сфері торгового та технологічного обладнання. У нашому інтернет-магазині Ви знайдете холодильне обладнання від кращих вітчизняних європейських виробників . Хочете купити професійний холодильна шафа, холодильний стіл або вітрину для ресторану чи магазину ? Тоді Ви потрапили за адресою. Наші менеджери із задоволенням допоможуть вам підібрати будь-холодильне обладнання для кафе, ресторану, магазину, їдальні або готельного комплексу.Телефонуйте нам:
- Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камерМодульні стелажі – це сучасне рішення для тимчасового зберігання разнотипной продукції. Широко використовуються в холодильних і морозильних камерах, в складських приміщеннях, на кухнях громадського харчування, на різних підприємствах, в лабораторіях.Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камер
- Професійні кухонні ножіПрофесійний кухонний ніж – це основний елемент в руках кухаря на професійній кухні. Які бувають види ножів і чим відрізняються? Читайте в цій статті.Професійні кухонні ножі