Продавець Сервіс-Корал, ТОВ ★★★★★ розвиває свій бізнес на Prom.ua 13 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
521 відгук
+380 (50) 487-16-10
+380 (50) 450-11-05
Інтернет-магазин торгового та кухонного обладнання
Кошик

Професійні кухонні ножі

Професійні кухонні ножі

Професійні кухонні ножі – це кухонні інструменти, призначені для нарізки і механічної обробки продуктів; з допомогою різноманітних ножів можна очистити і нарізати м'ясо, рибу, птицю, овочі, фрукти, ковбасні вироби, сири та інші гастрономічні вироби.

 

 

 

Види і особливості професійних кухонних ножів

Існує широкий вибір професійних кухонних ножів, розглянемо детальніше завсідників та улюбленців кулінарів на професійній кухні.

Кухарські ножі. Кухарський ніж на професійній кухні називають так само шеф-ніж, так він вважається провідним і одним з основних. Шеф-ніж універсальний і відмінно впорається з різною роботою, пов'язаною з нарізкою або обробленням. Головні завдання кухарського ножа: кришити, різати, чистити.

Професійні поварські ножі можуть бути як малого, так і великого розміру. Важливо дотримуватися правил експлуатації, а саме: не використовувати ніж для разрубания кістки, не використовувати ніж як ножа для чищення овочів; товщина леза не дозволить провести процес належним чином.

Філейні ножі. Філейні ножі – це професійні кухонні ножі для інфікування риби, м'яса, птиці. Кухонні ножі даного типу дозволяють легко відокремити філе від кісток і шкіри, акуратно нарізати щук, лосось, сьомгу.

Професійні ножі можуть бути різних розмірів і відрізнятися за формою, але загальною рисою залишиться тонке вигнуте лезо.

Філейні ножі не рекомендується використовувати для інших маніпуляцій на кухні, так як вони втратять свою функціональність; також необхідно їх ретельно очищати вручну і зберігати в спеціальній підставці або піхвах.

Обробні ножі. Головне завдання обробних ножів – відділяти м'ясо від кістки. Професійні обробні ножі можуть бути вузькоспеціалізованими: тільки для м'яса, птиці або риби.

Обробні кухонні ножі відрізняються і за зовнішніми ознаками:

  • Для відділення тушки від кістки – ножі з негнущимся клинком
  • Для обробки філейної частини – ножі з гнучким, подовженим лезом
  • Для роботи з замороженої тушкою – ножі-топірці

 Ножі для очищення овочів і фруктів. Професійні ножі подібного типу можуть відрізнятися за типом взаємодії з різними овочами та фруктами. Дані кухонні ножі спрямовані на очищення шкірки овочів і фруктів, як в сирому, так і вареному вигляді.

Певного виду ножі відрізняються своєю загальною формою: ергономічна ручка є частиною корпусу, на якому розміщено рухоме коротке лезо. Ніж для очищення так само може служити відмінним інструментом для нарізування тонких чіпсів і слайсів.

Так само може мати клиноподібну форму, ідеально підходить для нарізування фруктів і овочів і навіть ягід на маленькі шматочки, нарізки часнику, цибулі-шалот.

Ножі для нарізання хліба. Кухонні ножі для нарізання хліба виділяються серед інших своєю пилкоподібної форми. Ніж має зубчасте лезо, що забезпечує більш щільне зчеплення з продуктом.

За допомогою ножа для нарізування хліба можливо нарізати свіжі булочки, батон та іншу випічку без деформування хлібо-булочних виробів і виключаючи велика кількість крихт.

Крім свого основного призначення, ножі даного типу часто використовують для нарізки ананасів, томатів, цитрусових, арбузов.

Обвалочные ножі. Обвалочные кухонні ножі або ножі для вилучення кісток призначені для якісного вилучення кісток риби, обвалювання птиці і м'яса. Нерідко використовується для оброблення анчоусів, добре проявляє себе в роботі з хрящами.

Важливо використовувати професійні ножі правильно: обрізати м'ясо навколо кістки, але не в якому разі не намагатися розрізати їм кістки, так як ніж у кращому випадку затупилися, а в гіршому можлива поломка леза.

Сікачі. Яскрава ефектна форма відразу виділяє кухонні сікачі на тлі інших ножів і звертає на себе увагу – це важкий, як правило, масивний ніж з топоровидным клинком. Професійні кухонні сікачі відмінне рішення для оброблення м'яса, твердих коренеплодів, великих овочів і фруктів. Сікачі здатні з легкістю розрубати хребет великої риби, кістки птиці.
Купити професійні кухонні ножі можете зробивши замовлення на нашому сайті або зателефонувавши по телефону, ми з радістю відповімо на Ваші питання і допоможемо Вам визначитися з вибором.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner