Винні шафи
«Істина у вині» так звучить переклад однією з найбільш крилатих фраз коли озвученых древніми греками. Вино напевно є одним з найпопулярніших алкогольних напоїв придуманих людиною. Популярність вина призвела до того, що багато заклади розробляють «винні» карти, а заклади преміум рівня навіть беруть у склад персона а сомельє
Виробники холодильного обладнання так само не залишаються осторонь, і розробляють винні шафи. Таке обладнання можна зустріти, як в ресторані, так і в спеціалізованих винних бутиках. Для встановлення винної шафи підійде будь-яке приміщення в якому є опалення і стабільна подача электричетсва .
Температура
Температура зберігання дуже важливий аспект правильного зберігання вина, тому виробники розробляють як монотемпературные холодильник, які підтримують одну тимпературу всередині камери. У таких холодильниках темпіратура від+ 4 до +16 С. Температуру в такому холодильнику можна регулювати спеціальним перемикачем. Такі холодильники використовуються для тривалого зберігання і підготовки до вживання вина. Моделі винного шафи так само можуть підтримувати різну температуру в камерах шафи.
Мультітемпературние шафи служать для підготовки вин до подачі до столу і їх нетривалого зберігання. Температурні зони в таких шафах не розділені перегородками а повітряними потоками.
Мультітемпературние шафи можуть підтримувати до десяти температурних зон з температурою від +5 °C до +21 °C. Верхні зони мають більш високу температуру, тому на верхніх полицях мультитемпературного шафи (температура +18°С) можна зберігати витримані червоні вина для подачі до столу, на середніх (температура +14 - +15 o З) - молоді червоні та рожеві вина. На полицях, розташованих нижче – витримані білі вина при температурі. На самих нижніх полицях, де температура досягає + 10 - +12°С слід зберігати ігристі вина.
Оптимальна вологість для зберігання вина 70-80% . Якщо вологість буде перевищена, то на етикетці з'явиться цвіль. При вологості менше 50% то почнеться процес випарювання винного спирту і всихання винної пробки. Навіть при дотриманні правильного рівня вологості не варто забувати про те що пляшку необхідно зберігати в горизонтальному положенні.
- Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камерМодульні стелажі – це сучасне рішення для тимчасового зберігання разнотипной продукції. Широко використовуються в холодильних і морозильних камерах, в складських приміщеннях, на кухнях громадського харчування, на різних підприємствах, в лабораторіях.Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камер
- Професійні кухонні ножіПрофесійний кухонний ніж – це основний елемент в руках кухаря на професійній кухні. Які бувають види ножів і чим відрізняються? Читайте в цій статті.Професійні кухонні ножі