Професійні ножі для м'ясників. Етапи оброблення м'яса.
Професійні ножі використовуються не тільки кухарями дорогих ресторанів, для роботи з тушею м'ясника так само необхідні професійні ножі.Ці ножі прийнято називати ніж м'ясника. Сьогодні ми познайомимо вас з ножами м'ясника ближче. Оброблення м'яса складається з декількох етапів, кожний з яких має свої нюанси які важливо враховувати перед тим як купити ніж м'ясника.
Етапи обробки туші
- Забій
- Оброблення
- Обвалка
- Жилування
Якщо ви зібралися купити професійний ніж для забою, але не знаєте як правильно вибрати ніж, кілька простих порад можуть істотно полегшити процес вибору.
Як вибрати ніж для забою?
- Бажано вибирати ніж з лезом з якісної нержавіючої сталі
- Ніж повинен бути добре прокален. Якісна термічна обробка один із запорук довгострокової роботи.
- Лезо повинно бути одностороннім, інакше працюючи ножем Ви ризикуєте власним здоров'ям, так як ножі з двостороннім лезом потенційно небезпечні для м'ясника.
- Якість шліфування леза.
- Смуга стали повинна доходити до кінця рукоятки, це істотно підвищує тривалість служби ножа
- Рукоятка ножа повинна бути зручною і в ідеалі повинна бути "продовженням вашої руки"
- Для того що б рукоятка ідеально лежала в руці, ми радимо уникати ножі, рукаятки яких мають незвичайну форму, такі ножі може і виглядають красиво, але в знарядді за обробленні м'яса.
- Лезо не повинно бути коротким
- Лезо ножів для забою не повинно бути гнучким.
- Довжина рукояті не повинна бути менше 10см
- Для забою в серце ножа повинен бути довшим ніжили ніж яким забій проводиться шляхом переризания сонної артерії
Більшість з цих порад підійдуть і для вибору ножа для інших етапів оброблення туші.
Оброблення.
До процесу оброблення так само варто поставитися з належною увагою. Оброблення частіше проходить після приміщення туші на спеціальні гаки для м'яса.На цьому етапі м'ясо ділиться на досить великі частини. Що стосується ножа, то для оброблення испольщзуют досить довгі ножі. Нерідко обробні ножі використовуються в якості універсальних. Деякі з моделей обробних ножів має двосторонню заточку леза, що дозволяє м'ясника швидше і филигранее обробити тушу.
Обвалка м'яса.
Обвалка м'яса передбачає відділення мышычной тканини від кістки. Ножі для обвалювання на відміну від ножів для забою можуть має більш м'яке і гибкле лезо. саме це дозволяє більш якісно зняти м'якоть наприклад з лопатки, плечової кисті або ребер.
В нашому асортименті Ви можете знайти професійні ножі для обвалювання німецького, французького та польського виробництва. Ножі для обвалювання м'яса варто купити не тільки тим, хто шукає обладнання для м'ясного виробництва за доступною ціною. Обвалочные ножі так само використовують для роботи з м'ясом в ресторанах і навіть в домашніх умовах.
Жилування м'яса
Жилування м'яса є останнім етапом оброблення м'яса. На цьому етапі сировина очищається від дрібних кісток які залишилися в м'ясі після обвалки . Так саме в процесі жиловки видаляються сухожилля, різні плівочки. Так само саме в процесі жиловки здійснюється сортування м'ясної сировини. Жилування зазвичай здійснюється ножі із широким лезом .
Компанія "Сервіс-Корал" пропонує купити ножі для розбирання, жилування і обвалювання м'яса.У нас ви можете знайти ножі, сокири, сікачі, пилки для м'яса, мусаты та інший інвентар для нарізки. Обладнання та інвентар від POLKARS, Fischer-Borgoin, Eicker, F. Dick. Товар в наявності і під замовлення. Доставка по Україні. Телефонуйте і замовляйте
- Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камерМодульні стелажі – це сучасне рішення для тимчасового зберігання разнотипной продукції. Широко використовуються в холодильних і морозильних камерах, в складських приміщеннях, на кухнях громадського харчування, на різних підприємствах, в лабораторіях.Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камер
- Професійні кухонні ножіПрофесійний кухонний ніж – це основний елемент в руках кухаря на професійній кухні. Які бувають види ножів і чим відрізняються? Читайте в цій статті.Професійні кухонні ножі