Тісторозкаточна машина (тестораскатка)
Тісторозкаточна машина (або просто тестораскатка) – призначена для розкачування тіста різної товщини. Застосовується на кухнях місць громадського харчування (піцеріях, ресторанах, пекарнях, кафетеріях, кондитерських), на виробництвах спеціалізуються на виготовленні напівфабрикатів.
Які бувають тісторозкатувальні машини?
Тісторозкаточна машина проста в застосуванні і не вимагає особливих умінь у використанні. Принцип роботи полягає в тому, що циліндричний вал розгортає тестову масу в пласт потрібної товщини. В залежності від типу тісторозкачувальної машини може перебувати панель для виведення тесту.
Тісторозкаточна машина може бути механічною, електричною, напівавтоматичного, сенсорної. Яку тестораскатку купити? Давайте розберемо докладніше.
Механічна – таку тестораскатку легко привести в дію за допомогою важеля або педалі, «вручну». Не потребує живленні від електромережі. У даних моделях з легкістю регулюється необхідна товщина тесту. Як правило, механічна тісторозкаточна машина не займає багато місця, відмінний вибір купити подібну тестораскатку для малогабаритних приміщень.
Електрична – дана тісторозкаточна машина вимагає лише закладання тестової маси в обладнання, в результаті отримуєте готові листи по заданим параметрам. Цей тип відноситься до автоматизованим або напівавтомат; механізм розгортає тісто і самостійно завершує сеанс. Електричну тестораскатку слід придбати для роботи підприємств, тісторозкаточна машина цього типу збільшить продуктивність, і заощадить час. Електрична тісторозкаточна машина здатна на запис і збереження в пам'яті програм великої кількості.
Тісторозкаточна машина Hendi 300 електрична 250Вт Hendi 226599 |
Сенсорна – купити таку тестораскатку буде не всім по кишені, крім високої вартості має значну кількість плюсів. Тісторозкаточна машина повністю автоматизована, має систему зберігання даних виконаних операцій, таймер, повідомляє про завершення сеансу сигналу. Відмінний варіант купити тестораскатку як для великих так і для малих закладів.
Тісторозкаточна машина для піци - тестораскатка даного типу призначена для розкачування тестової основи для піци. Таку тестораскатку можна купити не тільки основи для піци, а й коржів, фокаччо, коржів. Принцип роботи полягає в проходженні тістової заготовки зі зміщенням, що додає тісту круглу форму, відбувається це за рахунок роботи двох валів.
Тестораскатку можна розділити за типом конструкції:
- Настільна – часто використовується в невеликих кафе, ресторанах, де не потрібні великі обсяги заготівель. Розміщують тестораскатку такого типу на столах, полицях. Зазвичай, настільні тісторозкатки є механічними, а значить не споживають електроенергію, прості у догляді і зручні тим, що їх легко переміщати.
- Підлогові – використовують на великих підприємствах, що вимагають великої продуктивності, в тому числі пекарні, кондитерські. Важливо пам'ятати, що така тестораскатка вимагає багато місця, а значить не підійде для приміщень невеликих розмірів.
Тестораскатку можна купити універсальну або вузькоспеціалізовану.
- Вузькоспеціалізовані тісторозкатки спрямовані на роботу з певним видом тіста, певної товщини (пельмені, чебуреки, піци), їх використовують на вузьконаправлених виробництвах і місць громадського харчування.
- Універсальні – говорять самі за себе, вони універсальні. Таку тестораскатку можна налаштувати для заготівки потрібного розміру, певної товщини (від 1 до 35 мм)
На що звернути увагу, вибираючи тестораскатку?
Тип тесту. Важливо пам'ятати, що купити тестораскатку для всіх типів тесту не вийде, так як для розкочування листкового і крутого тіста необхідні різні машини. Для розкочування листкового тіста задіяний реверс, який дозволяє розгортати заготівлю вперед-назад не перекладаючи. Для розкочування крутого тіста, як правило, тісторозкаточна машина оснащена потужним двигуном.
Розмір планованої заготовки. Перед тим, як купити тестораскатку зверніть увагу на довжину валу, так як від нього залежить розмір заготовки. Для приготування равіолі, локшини, вареників підійде обладнання середніх розмірів, коли при приготуванні коржів, випічки великих розмірів знадобиться розмір більше.
Спосіб установки. Вибираючи тестораскатку, не забувайте про розташування обладнання в приміщенні. Тісторозкаточна машина може бути настільною або підлогової.
Масштаб виробництва. Купити ручну тестораскатку або купити електричну? Оцініть яких розмірів збираєтеся робити заготовки, на який період, на яку кількість аудиторії, з урахуванням кількості задіяного персоналу.
Тісторозкаточна машина необхідна для економії ресурсів і прискорення процесу, є незамінним помічником у заготівлі виробів з тіста.
Купити тестораскатку можете зробивши замовлення на нашому сайті або зателефонувавши. Ми з радістю відповімо на ваші питання і допоможемо визначитися з вибором.
- Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камерМодульні стелажі – це сучасне рішення для тимчасового зберігання разнотипной продукції. Широко використовуються в холодильних і морозильних камерах, в складських приміщеннях, на кухнях громадського харчування, на різних підприємствах, в лабораторіях.Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камер
- Професійні кухонні ножіПрофесійний кухонний ніж – це основний елемент в руках кухаря на професійній кухні. Які бувають види ножів і чим відрізняються? Читайте в цій статті.Професійні кухонні ножі