Які бувають типи міксерів?
Міксер – це пристрій для перемішування і збивання різних продуктових компонентів до утворення однорідної маси. Процес збивання відбувається завдяки одному або декільком венчикам. При збиванні відбувається насичення маси повітрям, що забезпечує створення легкої текстури.
Міксер забезпечить приготування вершкових кремів, об'ємних ніжних мусів, різноманітних соусів, коктейлів, повітряного тіста.
Які бувають типи міксерів?
- Ручні
- Стаціонарні
- Планетарні
Ручні міксери. Ручний міксер простий у застосуванні: необхідно натискати на кнопку запуску на корпусі, утримуючи міксер однією рукою. Без проблем подрібнити і перемішати різні інгредієнти – елементарна завдання для ручного міксера. Ручний міксер оснащений мотором, який забезпечує потужність і швидкість обертання в процесі роботи віночка або інший насадки.
Відмінним прикладом ручного міксера є Apach Mixer 250 VVC 250.
Apach AFM 250 VVC 250 – це високопрофесійний міксер, який з легкістю подрібнить продукцію різної щільності, чи то фрукти, зелень або бобові і горіхи. Міксер оснащений вентильованим мотором, який знаходиться в ручці пристрою, термозахист запобіжить від перегріву, ніж продовжить термін служби. В даному міксері є вибір перемикання швидкості, що значно спростить приготування пюрированных страв, таких як: дитяче харчування, смузі, різних суп-пюре; міксер здатний збити вершки або яйця в невагому піну, замішувати ідеальне тісто для млинців, бісквіта і оладок. Ручний міксер не займає багато місця, простий в обслуговуванні: насадки легко знімаються і миються. |
Стаціонарні міксери. Стаціонарний міксер має чашу-підставку. Стаціонарний міксер зручний у застосуванні тим, що вимагає мінімального участі людини у своїй роботі, достатньо додати інгредієнти в чашу-підставку і вибрати необхідний режим роботи. Купити міксер даного типу варто для ретельного вимішування густого тесту, що по потужності не зможе забезпечити міксер ручний.
Однієї з різновидів стаціонарних міксерів є коктейльний або міксер молочний. Даний стаціонарний міксер відрізняється тим, що замість чаші-підставки встановлюється спеціальний високий стакан. Стакан кріпиться в спеціальні пази на корпусі пристрою. Міксер молочний здатний значно урізноманітнити меню барів, кафе і ресторанів. Міксер молочний може бути однопостові – на один стакан або двох-, трехпостовый – на кілька відповідно, що збільшить ефективність приготування при великому потоці відвідувачів.
Відмінний вибір серед молочних міксерів модель GoodFood MFD11 і модель GoodFood MFD22.
Корпус даних моделей обтічної форми, що забезпечує безпечний і зручний процес роботи. Міксер виготовлений з нержавіючої сталі, що запобігає вплив кислот і солі на обладнання і захищає від корозії. Вибивальні кільця мають рифлену поверхню, що дозволяє глибше проникати кисню при збиванні коктейлів.
Моделі молочних міксерів від GoodFood, забезпечать смачними коктейлями, на фруктовій основі, смузі, напоями з морозивом, коктейлями з додаванням алкоголю і крихтами льоду.
Планетарні міксери. Планетарний міксер можна віднести до підвиду стаціонарного міксера, так як даний міксер так само має знімну чашу-підставку і не вимагає активної участі людини в процесі вимішування, але все ж таки різниця є. Функціонал апарату цього різновиду, як окремий вид мистецтва професійного кухонного обладнання: змішувальний орган пристрою обертається навколо своєї осі і навколо чаші-підставки одночасно, тим самим наталкивая на асоціації обертання планет навколо сонця.
Даний тип міксера забезпечує більш ефективний процес замішування за більш короткий проміжок часу, ніж стандартний стаціонарний міксер.
Планетарний міксер варто купити для роботи промислових масштабів, ідеальний варіант для хлібопекарських підприємств, у тому числі пекарень, активно виготовляють у великих обсягах торти, тістечка та інші солодощі; підприємств, що спеціалізуються на підлозі-фабрикатах, таких як: пельмені, вареники, хінкалі, равіолі.
Міксер Spar SP 200 відмінний вибір для збивання масла і яєць, як і інших рідких інгредієнтів, за допомогою насадки віночок, виготовленого з металевих арматурних зволікань. Завдяки міксери Spar SP 200, можливо збити інгредієнти обсягом у 20 л. Процес відбувається ефективно, в тому числі емульгування з одержанням однакових бульбашок повітря, розподілених в приготовленої замішаною масі.
Для перемішування густих продуктів, у тому числі фаршу, застосовується спеціальна насадка – лопатка, яка йде в комплекті.
Деякі моделі планетарних міксерів оснащені додатковими насадками-пристосуваннями; це можуть бути різного роду лапшерізки, м'ясорубки, тісторозкатки, терки і навіть соковижималки.
Які бувають насадки і яку функцію виконують?
Незважаючи на різні функціональні особливості, що об'єднують міксери – знімні насадки:
Віночок – призначений для збивання кремів, рідкого тіста, яєць та інших рідких продуктів.
Блендерная насадка – оснащена ножами, використовується для подрібнення різних продуктів; також використовується для приготування дитячого харчування та супів-пюре.
Насадка для пюре – призначена для пюрирования овочів, ягід, фруктів до однорідної гладкої маси.
Гак – використовується для перемішування тесту щільної консистенції (густого тесту).
Насадка-сито – призначена для просіювання сипучих інгредієнтів, таких як борошно, цукор, крохмаль та інші; також можливе використання для протирання ягід.
Біттер (лопатка) – призначена для перемішування щільних мас: тісто, глазур, фарш.
Придбати різноманітні міксери можете зробивши замовлення на нашому сайті або зателефонувавши. Ми з радістю відповімо на ваші питання і допоможемо визначитися з вибором.
- Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камерМодульні стелажі – це сучасне рішення для тимчасового зберігання разнотипной продукції. Широко використовуються в холодильних і морозильних камерах, в складських приміщеннях, на кухнях громадського харчування, на різних підприємствах, в лабораторіях.Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камер
- Професійні кухонні ножіПрофесійний кухонний ніж – це основний елемент в руках кухаря на професійній кухні. Які бувають види ножів і чим відрізняються? Читайте в цій статті.Професійні кухонні ножі