Бізнес-ідея: Шаурма
Шаурма – давно полюбилося нам блюдо, яке прийшло зі Сходу. Ароматно підсмажена грудка курчати, соковиті і одночасно хрусткі овочі і все це в апетитному конверті з лаваша.
Торгову точку з приготуванням і подальшим продажем шаурми краще розташувати в жвавій частині вулиці; це може бути активний куточок спального району, біля транспортної зупинки, поряд із навчальним закладом або поруч з офісною будівлею.
Яке обладнання необхідно для приготування шаурми?
Щоб почати бізнес з приготування шаурми, важливо правильно підготувати робочу зону, придбати необхідне обладнання для зберігання підготовлених інгредієнтів і безпосереднього приготування самої шаурми.
Для здійснення бізнес-ідеї необхідно в першу чергу звернути увагу на таке обладнання:
- Апарат для приготування м'яса для шаурми (гриль)
- Контактний Гриль
- Комплект запасних пальників для гриля
- Холодильне обладнання для зберігання підготовленої продукції (інгредієнтів)
Розглянемо детальніше.
Гриль (апарат для приготування м'яса для шаурми) – це ключове обладнання в точці з приготування шаурми, так як саме за допомогою гриля здійснюється приготування основного інгредієнта шаурми – м'яса.
Грилі бувають газові і електричні. Перевага газового гриля в тому, що він може працювати незалежно від електромережі.
Важливо звертати увагу на такі параметри гриля: Місткість. Залежно від розташування точки і її прохідності, слід розрахувати приблизну кількість сировини, яка буде використовуватися для приготування. Купити різні моделі з місткістю від 6 до 90 кг. Кількість шампур. Від кількості асортименту торгової точки з приготування шаурми, необхідно підібрати необхідну кількість шампур. Якщо плануєте використовувати один вид м'яса, то достатньо одного шампура, якщо в планах реалізувати різноманітне меню, наприклад: курка і свинина, то необхідно використовувати 2 шампура. Апарат для шаурми газовий Remta D13 LPG - відмінний вибір для підсмажування м'яса на шаурму. Апарат оснащений 4 пальниками, які можна регулювати окремо. Володіє автоматичною системою відключення газу. Місткість - до 50 кг. |
|
Для закріплення результату приготування потрібно підрум'янити готовий "конверт" з допомогою гриля.
Контактний гриль Нendi 263501 - здійснює нагрів зверху та знизу одночасно, забезпечуючи швидку і ефективну просмажування.
За допомогою цього гриля можна не тільки підрум'янити шаурму, а й значно урізноманітнити меню фаст-фуд закладу. На грилі можна обсмажити м'ясо, овочі, приготувати різноманітні сендвічі, млинці, омлети і навіть яєчню.
Рифлена робоча частина виготовлена з чавуну. Гриль оснащений відсіком для збирання жиру при приготуванні.
Холодильне обладнання. Не менш важливим є вибір холодильного обладнання для зберігання овочів, соусів та інших інгредієнтів. Важливо пам'ятати, що зберігати сире м'ясо і овочі в одній камері заборонено, тому потрібно подбати про придбання двох холодильних пристроїв або одному, але двокамерному.
Як правило, торгові точки з приготування шаурми малогабаритні і не дозволяю вміщати громіздке великорозмірним обладнання. Вірним рішенням буде купити холодильний стіл.
Холодильний стіл – це універсальний варіант для малогабаритних приміщень, так як поєднує в собі і холодильне пристрій, і стільницю (робочу поверхню), що є дуже практичним обладнанням на професійній кухні. Стіл-саладетта Tefcold SA920-I - має робочу поверхню на якій можна з легкістю шинкувати і нарізати інгредієнти для приготування шаурми, так само стіл оснащений відкритим верхом, обладнаним для зберігання, підтримання в необхідному температурному режимі інгредієнтів, різноманітних салатів. Стіл має регульовані ніжки, ніж спрощує переміщення конструкції в приміщення. |
Крім основного обладнання на кухні варто звернути увагу на другорядне, але важливе устаткування і допоміжний інвентар.
Важливо оснастити приміщення полицями для зберігання необхідних предметів, інвентарю.
Рукомийник – важливий елемент збереження санітарних норм, підтримання чистоти на робочому місці.
Підлоговий рукомийник РМП Еталон Ефес має полімерне покриття, а також оснащений зручною полицею для інвентарю.
Перелік основного обладнання для втілення бізнес-ідеї "Шаурма":
Купити необхідне обладнання для здійснення бізнес-ідеї відкриття торгової точки з приготування шаурми можете зробивши замовлення на нашому сайті або зателефонувавши. Ми з радістю відповімо на ваші питання і допоможемо визначитися з вибором.
- Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камерМодульні стелажі – це сучасне рішення для тимчасового зберігання разнотипной продукції. Широко використовуються в холодильних і морозильних камерах, в складських приміщеннях, на кухнях громадського харчування, на різних підприємствах, в лабораторіях.Модульна система стелажів для холодильних і морозильних камер
- Професійні кухонні ножіПрофесійний кухонний ніж – це основний елемент в руках кухаря на професійній кухні. Які бувають види ножів і чим відрізняються? Читайте в цій статті.Професійні кухонні ножі